Huren

Er zijn nog ruimten beschikbaar. Onderstaand onze verschillende huurtarieven. De hoogte van de huur hangt af van het type organisatie dat huurt.

Categorie A

Zelfstandigen
75,00m2/jaar
  • voor kunstenaars en andere creatieve beroepsgroepen
Vraag aan

Categorie B

Maatschappelijk
92,50m2/jaar
  • voor wijkgerichte/maatschappelijke organisaties
Vraag aan

Categorie C

Commercieel
102,50m2/jaar
  • voor organisaties met een commercieel oogmerk
Vraag aan

Bovenvermelde prijzen zijn inclusief servicekosten van €37,50, alsmede een voorschotbedrag voor energie en voor algemene diensten als schoonmaak en internet. De feitelijke kosten van energie worden eens per jaar verrekend.

Soorten ruimten

 

 

In De Doas hebben we de volgende ruimtes: Ateliers van 32m2 in het praktijkgedeelte van het gebouw voorzien van de sheddaken, aanzienlijke hoogte en industrieel karakter; Ateliers/lokalen in het hoofdgebouw van 64 m2, afmetingen 8 x 8 x 4,5m hoogte), en ruimten van ofwel 96m2. Deze ruimten zijn geschikt voor geluidsarm gebruik dan wel kantoor.
Praktijkruimtes van ca. 140m2 met industrieel karakter, hoog en met monumentale vloeren. Inclusief water en in een aantal ruimten is krachtstroom. Deze ruimten zijn geschikt voor productie en geluid.
Dit maakt De Doas een ideale lokatie voor creatieve functies en het maken van groter werk.
Verspreid door het gebouw hebben wij nog specifieke ruimtes, voorheen gebruikt als docentenkamers. Hiervoor gelden dezelfde meterprijzen als hierboven genoemd.
Gebruik van het gezamenlijke binnenplein en expositieruimte is onderdeel van algemeen te gebruiken ruimten. De huurdersvertegenwoordiging bepaalt onderling hoe hiervan gebruik kan worden gemaakt.

Bereikbaarheid

De Doas is op 10 minuten loopafstand van station Leeuwarden en is goed bereikbaar per auto. Zie kaart.

Openstelling

Het pand is voor publiek en bezoekers open van 8.00 – 17.00 uur. Huurders hebben altijd toegang tot het pand en hun ruimten.

Toegankelijkheid
Het gebouw is voorzien van een lift en is daarmee geheel rolstoeltoegankelijk.
Parkeren / leveranciers
Het is vrij parkeren rondom De Doas. Laden en lossen kan in overleg met de beheerder aan de voorzijde, achterzijde of vanaf het binnenplein.
Onderhoud en schoonmaak
Het onderhoud binnen de eigen ruimte is voor eigen rekening, met uitzondering van storingen aan elektriciteit, water of CV. De gemeenschappelijke ruimten worden door verhuurder (gemeente) onderhouden. De huurder draagt zorg voor schoonmaak van de eigen ruimte. De gemeenschappelijke ruimten worden in onderling overleg binnen De Doas onderhouden.
Wifi

Het pand is voorzien van draadloos intern (Wifi) en is geschikt normaal gebruik.

Collectieve ruimten en binnenplein

Binnen het gebouw is een expositieruimte beschikbaar voor evenementen en partijen. Programmering hiervan gaat via de huurdersvertegenwoordiging en de beheerder (WerkPro). Aan het gebruik door huurders en externe partijen zijn kosten verbonden. Hetzelfde geldt voor de mooie binnenplaats.